sunnuntai 20. joulukuuta 2009

TOKO-mestari!!

Lauantaina Konalan hallissa kisattiin snakukerhon pentutokon loppukokeet. Paikalla olivat Boston, Luke, Hupi ja Rassi ja voittajaksi julistettiin jengin kuopus, Rassi Rassonen!! Pikkunilkki on välillä kivakin heppu! :) Rassonen oli hyvin kuulolla ja suoritti kaikki liikkeet ilman ongelmia. Itseäni jäi harmittamaan ainoastaan kokonaisvaikutelman arvosana, kun menin pilaamaan sen roikkumalla pannassa kiinni liikkeiden välillä. Pitäisi vain luottaa koiraansa, enkä mä siinä lenkilläkään kiinni roiku ja hyvin se pysyy juttelemallakin tarvittaessa vieressä. Pistekertymä oli seuraavanlainen:

Luoksepäästävyys 8 (nami mukana, ettei koira hypi tuomarin päälle)
Kontakti 10
Odottaminen istuen 10
Seisominen 8 (nami mukana seuraamisosiossa)
Maahanmeno 8 (nami mukana)
Luoksetulo 10
Hyppy 9 (Rambonen kolautti jalan esteeseen)
Kokonaisvaikutus 8
Pisteet yhteensä 181

Namilla avustetut liikkeet arvosteltiin siten, että maksimipistemäärä oli kahdeksan.

Alla erittäin väsynyt voittaja parta koppurassa heti kotiintultuamme.


Viikolla treenailtiin joka ilta vähän maahanmenoa sekä hyppyä. Voinen tässä samalla paljastaa meidän salaisen aseemme...pahvista tehdyn esteen :) Hyppyharjoituksiin toi lisähaastetta eräs musta, nopealiikkeinen kissa, joka huomasi hyvin nopeasti, että esteen takana on yksinäinen lautanen, jolla komeilee nakinpalanen. Nakki luonnollisesti odotti Rassia, jonka oli tarkoitus saada se palkaksi hypättyään esteen yli. No, Piippu oli kuitenkin sen verran nokkela ja nopea, että sain heitellä sille nakinpaloja vastakkaiseen suuntaan ja hyppyyttää Rassia pahvikyhäelmän yli salamannopeasti, ettei pikkuvoro ehdi livahtaa apajille. Ensimmäisen nakinryöstön tapahtuessa Rassin ilme oli enemmän kuin näkemisen arvoinen - varmasti itselläkin leuka loksahti aika alas. Rassi näytti suorastaan järkyttyneelle, mutta ei kuitenkaan livahtanut Piipun perään vaan nökötti kiltisti sivulla.

Lupailin Rassille viikolla kaikenlaista, jos se tekee hyvän suorituksen kisassa. Lupauksiin taisi sisältyä paljon joulukinkkua, muita herkkuja sekä ultimate bonuksena heikkona hetkenä annettu lupa nylkyttää jalkaa. Tuon viimeisen aion perua - eikös vanhemmatkin aina lupaile kaikenlaista lapsilleen saadakseen ne mukaviksi :) Parhaan palkkansa Rassi tosin sai heti kisailun jälkeen, kun poju pääsi peuhamaan koirapuistoon Hupin kanssa. Kersat kirmaili noin 45 minuuttia, joten loppuillan meillä pilkki koppurapartainen snakusteri, joka ei ensin millään meinannut antaa periksi unen tulolle. Pakko oli jäkittää pystyssä vaikka silmät olivat ihan viiruina väsymyksestä.


Lopulta uni kuitenkin otti vallan ja Rambonen rojahti lattialle. Rassi muuten nukkuu lähes aina lattialla, vaikka sohvallekin olisi lupa tulla. On se erikoinen tyyppi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti