lauantai 8. elokuuta 2009

Rassi 13 viikkoa


Ensimmäinen työviikko takana, koira täysissä sielun ja ruumiin voimissa ja kotikin on ehjä – hyvin menee siis! Täytyy kyllä sanoa, että oli ihana mennä töihin, kun siellä on niin rauhallinen tunnelma kotioloihin verrattuna. Lisäbonusta tulee myös siitä, että kukaan ei päivän aikana yritä roikkua hameen helmassa eikä hihansuissa kiinni. Kyllä on tällä viikolla ihan sielu levännyt :) Rassilla on ollut vaihtelevan mittaisia yksinolojaksoja Antin kesätyövuorojen mukaan ja ihan hyvin se näyttää pärjäävän. Joka kerta, kun olen tullut kotiin, Rassi on tullut vastaan unisen näköisenä…ja oloisena. Hetken se yleensä pällistelee vähän tärähtäneenä ja siitä sitten alkaa pikkuhiljaa lähteä koneet käyntiin. Joskus iltakahdeksan aikoihin moottorit hurisevatkin jo täysillä kierroksilla - joinain iltoina mennään jopa ylikierrosten puolelle :)

Janne on pitkän aikaa valittanut, että yhdessä kenkäparissa on aivan liian pitkät nauhat, mutta ei ole saanut tehtyä asialle mitään. Onneksi meillä on Rassi, joka hoitaa hommat nopeasti, enempiä miettimättä. Rassille oli auennut eräänä päivänä mahdollisuus jatkaa kenkätuunausopintojaan ja sehän käytti tilaisuuden heti hyödyksi. Käytännön harjoitusten jälkeen olimme lähdössä kauppaan ja Janne huomasi kenkiä jalkaan laittaessaan, että kappas vaan, ”joku” on tehnyt pohjalliseen pieniä ilmastointireikiä ja lyhentänyt toisen kengän nauhat ihan täydellisen mittaisiksi, vieläpä tasaisesti molemmista päistä! Nyt vain odottelemme jatko-opintomahdollisuutta, että josko se toinenkin nauha sitten lyhenisi sillä kerralla.

Tällä viikolla ollaan taas käyty metsässä möyrimässä, remmikävelyillä, autoilemassa ja ostarilla hengailemassa. Edellinen koirani lähti aina innolla mukaan, mutta inhosi autossa oloa ja läähätti ja tärisi koko matkan joka ikinen kerta. Piippu on myös vahvasti sitä mieltä, että kotoa on täysin turha poistua, joten on enemmän kuin hienoa, että Rassi ei piittaa autoilusta mitään. Yleensä se vaan alkaa vedellä sikeitä, joten Rassi on äärettömän mukavaa matkaseuraa. Mukava mies maatessaan ja silleen.

Päiväunet voi nukkua näinkin.

Tämän viikon strategiset mitat ovat noin 41-42 senttiä korkeutta ja painoa varmaan ihan sopivasti. Kuvassa Rassonen on selkä köyryssä, mutta pöytäkäytös on muutoin parantunut huomattavasti. Ensi viikon tiistaina mennään kokeilemaan leikkikoulua vähän pienemmässä ryhmässä, koska se viime viikon koulu oli ehkä vähän liian rankka aloitus, kun koiria oli niin paljon. Toivottavasti uudesta koulusta löytyy sopivaa leikkiseuraa!

Alla kuva metsäretkeltä. Olin siellä yksin Rassin kanssa, joten kuvaus oli äärettömän vaikeaa, kun Rassi joko ei ’irtoa’ tai sitten se irtoaa 20 metrin päähän, ottaa suun täyteen mutaa ja juoksee kameran suljinta nopeammin takaisin…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti