lauantai 12. syyskuuta 2009

Rassi 18 viikkoa


Mua kyllä jotenkin ahdistaa tää Rassin iän laskeminen, kun en voi tajuta, että miten se oli mahdollista, että Rassi oli 16-viikkoa, mutta ei neljä kuukautta vanha. Nyt ikää on siis 18 viikkoa, mutta ei kuitenkaan vielä 4,5 kuukautta. Kauhean stressaavaa :) Noooh, ikä on vain numero, joten ei kai sen niin väliä, että miten päin sen ilmoittaa.

Tiistain leikkikoulussa vaihdoimme Pikku-lapinkoiran emännän kanssa numeroita ja tarkoitus olisi päästä käymään yhdessä Haltialassa. Rassi ihastui Pikkuun jo isomassa leikkikouluryhmässä ja kokoerostaan huolimatta niillä synkkaa tosi mainiosti. Pikku on myös niin pippurinen, että vaikka se välillä jää Rohmu-Rassin jalkoihin, se vain kimpoaa takaisin ylös ja suorastaan vaatii lisää painimista. Hassu parivaljakko. Alla vähän kuvia
Rassin ja Pikun touhuista.
Keskiviikkona meillä olikin sitten pentutoko. Lähdimme paikalla lähinnä ajatuksella testailla keskittymiskykyä muiden joukossa ja opetella, että aina ei voi vain leikkiä. Paikalla oli noin 20 (!) pentua, joten opastus ei ollut kovinkaan yksilöllistä…Kontaktin ottamisesta Rassonen kuitenkin sai vetäjän huomion + kehut ja kehoituksen siirtyä vaativampiin harjoituksiin. Hyvä Rassi. Muutenkin Rassi käyttäytyi ryhmässä tosi hienosti ja en todellakaan kiduttanut sitä pakottamalla olemaan vaan aloillaan sen koko tunnin vaan kävimme välillä vähän lähinurmella leikkimässä jne. Luoksepäästävyyskin oli ihan kohdillaan ja Rassi morjesti tervehtimään tulevaa ryhmän vetäjää vähän liiankin rakastavasti.

Rassi on noin viikko sitten luopunut käppänän vanhasta pannasta ja alkanut käyttää isojen poikien kaulapantaa. Meidän täytyisi varmaan käydä ostamassa siihen sopiva remmi, kun käpsyn remmikin alkaa olla jotenkin vähän siro. Kunnon valjaat ja nahkaremmi tulevat kuvioihin siinä vaiheessa, kun Rassonen on vielä vähän kasvanut…ja
toisekseen, kun voin olla suht varma, että se ei pure kallista nahkaremmiä poikki ja / tai pilalle. Tästäpä oiva aasinsilta viikon tuhottuun esineeseen. Aikoinaan, kun vielä luulin, että musta tulee luokanopettaja, olin kouluavustajana ala-asteella ja ostin sinne sellaiset työsandaalit, joilla olen edelleen hiippaillut kotosalla. Ne ovat kestäneet menossa mukana yli 10 vuotta…mutta…Rassi oli jollain ihmeen konstilla saanut toisen niistä hilattua portin läpi omaan huoneeseensa yksin ollessaan ja muokannut sen mieleisekseen. Pahaahan Rassi ei koskaan tarkoita, vietit vaan vie ;), joten se oli hyvää hyvyttään jättänyt kolmesta remmistä yhden ehjäksi, joten voin kuitenkin edelleen käyttää sandaaleita! Mitä siis edes valitan…?! Vieteistä taas tulikin mieleen se, että Rassi on alkanut piilottaa luitaan. Tosi kiva löytää sellaisia limaisia klönttejä jostain sohvatyynyjen välistä, yöks. Kerran se ”piilotti” yhden luun huoneen nurkkaan ja tosi keskittyneen näköisenä teki päällään sellaisia liikkeitä, että se selkeästi työnsi maata luun päälle…hieman huvittavan näköistä.

Rassonen on nyt noin 46-47 senttiä korkea ja painaa sen verran, että kantaminen käy työstä. Tassuille vieraat vieläkin naureskelee, vaikka mun mielestä ne alkaa olla jo suunnilleen sopivan kokoiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti