maanantai 28. syyskuuta 2009

Rassi sukuloi

Rassosen lähti lauantaiaamuna viikonlopun viettoon Pohojammaan lakeuksille. Suuntasimme ensin Kuortaneelle Aada-vauvan luokse. 24 tuntia oli varmasti kaikkien kannalta paras vierailun kestoaika - Rassi nimittäin rassasi hermojamme ihan urakalla ja siskoni pikkuchihutkin joutuivat olemaan koko vierailun ajan kodinhoitohuoneessa, kun vajaa 15 kiloa yli-innokasta lihaa voi olla turmiollista, jos vastassa on vain parin kilon koiranen. Matkat menivät ihan loistavasti ja sain Rassin pysymään takakontissa, kun koirakalterin lisäksi tungin aukkoihin kattolistan paloja. Reissailtiin Rassin kanssa ihan kahdestaan, kun Janne oli niin kauan odottanut 'Rassi-vapaata' viikonloppua, että en viitsinyt alkaa mankua poloista mukaan reissuun. Jannen suunnitelmissa oli kuulemma ollut rentoutua ja nauttia rauhasta lauantai-iltana valvomalla myöhään - no, Janne oli nukahtanut 21.30 :) Ehdin mäkin vähän relaamaan Kuortaneella saunomalla ja hyvä löylyt olikin. Ainoa mikä vähän himmensi saunomisen iloa oli seinän läpi kuuluvat 'Rassi ei, Rassi lopeta'. Noooh, ajattelin, että jos he pärjäävät vauvan kanssa, niin eiköhän he yhden koiranpennun saa kuriin ja otin vaan hörpyn siideristä ja heitin lisää löylyä :)

Rassi lähdössä Vaasaan. Huom. kauniit kattolistavahvistukset


Sunnuntaina sitten ajoimme Vaasaan tapamaan muita M-pentuja ja viettämään snautserikerhon alaosaston syyspäivää. M-pentueesta olivat Rassin lisäksi paikalla Masa (D.O. Mad Max), Papu (D.O. Mr Bean), Manta (D.O. Modesty Blaise), Tyyne (D.O. Mamma Mia) ja Molli (D.O. Molly Malone). Rassilla ja Masalla synkkasi aivan loistavasti ja Rassin ikenistä vain veri tirskui, kun pojat mylläsivät menemään.

Rassi ja Masa vauhdissa. Papu ja Molli katsovat touhua ihmeissään. Viereisessä kuvassa Rassi yrittää osoittaa osaavansa myös käyttäytyä.














Myös pentueen isä Hector (Selady's Monkey Man) saapui paikalle. Komean näköinen uros, joka ilmeisesti miellytti myös Rassin silmää...Rassi nimittäin kävi kahdesti kokeilemassa josko lemmenliekki leimahtaisi myös Hectorin puolelta, mutta isäpappa oli kyllä sitä mieltä, että penska sai painua sinne mistä tulikin. Yhdellä kumealla urahduksella se sai Rassin lopettamaan välittömästi. Miten se sen teki?! Mäkin haluan oppia! :) Muutoin Hector tuntui leikkivän mielellään kakaroiden kanssa, mutta ymmärrettävästi jossain menee raja...

Ekassa kuvassa Rassi lähestyy salakavalasti isäänsä. Hopsan, selkään vaan! Hectorin päänliike on salamannopea :)














Osallistuimme myös Match Showhun ja Rassonen viipotti ihan nätisti menemään, muttei kuitenkaan miellyttänyt tuomarin silmää niin paljon, että olisi päässyt jatkoon. Ihan hyvä esitys siinä mielessä, että Rassi ei juurikaan antanut muiden ympärillä juoksevien koirien häiritä, vaan se keskittyi ihan mukavasti omaan suoritukseensa. Kauneusmittelöiden jälkeen suuntasimme vielä porukalla koirapuistoon leikkimään ja siellä Rassou löysi pari kuukautta vanhemmasta Staffanista (Argentas Falstaff Fakir) mukavan leikkikaverin.

Kuvassa Molli ihmettelee kaksikon touhuja.


Välillä täytyi pysähtyä kuuntelemaan metsän ääniä.

Kunnes oli taas aika tehdä kasa.


Eipä paljon näkynyt koiraa koko kotimatkan aikana. Pysähdyttiin Jalasjärvellä laittamaan vähän lisää menovettä Gipsoniin (meidän auto) ja loppu tultiinkin pysähtymättä. Tällä kertaa muistin jopa laittaa varashälyttimen pois päältä, kun kävin kahvilassa hakemassa vähän evästä. Yleensä nimittäin käy niin, että kun Rassi jää hetkeksi autoon odottamaan, hälytin alkaa huutaa, kun Rassi liikkuu autossa ja kun palaa takasin autoon, valot vilkkuvat ja kuuluu kauhea ujellus ja Rassi istuu vähän hämmentyneen näköisenä kyydissä. Onneksi se ei piittaa siitäkään mekkalasta mitään.

Tällainen viikonloppu tällä kertaa. Ensi viikonloppuna ollaankin pitkästä aikaa kotona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti