sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Jannen koira

Rassi on ollut pari viime viikkoa Jannen koira, kun olen itse ollut koko ajan jossain menossa. Tälläkin viikolla olin loppuviikon työreissussa, joten pojat saivat pärjätä keskenään. Rassin kotikäytös on onneksi jo sen verran parantunut, että Jannekin suostuu olemaan sen kanssa useamman illan putkeen. Pakon edessä, mutta kuitenkin. ;)Jotain pientä tylsistymistä on kuitenkin ollut ilmassa, kun iltaohjelma on ollut normaalia niukempaa. Rassi ei kuitenkaan koskaan jää toimettomaksi vaan yrittää aina pyytää Piipun mukaan mielettömän hauskoihin leikkeihinsä tuomalla lelujaan Piipulle. Tässä lähtöasetelmassa parivaljakko poseeraa kuvaajalle.


Rassi ilmiselvästi luulee, että Piipun leikkeihin kuuluu olennaisena osalla tassuilla huitominen. Todellisuudessa Piippu huitoo Rassia ihan tosissaan, mutta sitähän tuo partainen puupää ei tajua.

Piippu: "Voi hyvänen aika, taasko hän tunkeilee."
Rassi: "Jee, kivaa, ollaan taas läpsyleikkiä! Huido sää mua, ni mää huidon sua."


Piippu: "Minä en pidä sinusta yhtään."
Rassi: "Ho hoo, läpsytä vaan."


Eipä noista leikeistä oikein mitään tule, kun ajatukset leikinkulusta eivät ihan mene yksiin.

Rassilla on kyllä ollut ihan onnenviikot näin muutoin leikkien suhteen. Se on päässyt vähintään kerran viikossa leikkimään joko Pikun tai Hupin kanssa viime viikkoina. Tänään oltiinkin Pikun kanssa pari tuntia Haltialassa ja jopa Rassonen meni sen lenkin jälkeen päiväunille. Illemmalla tehtiin vielä jälki, joka meni ihan mukavasti.

Viikonloppuna ollaan taas jatkettu maalaushommia ja kävi selväksi, että Rassilla oli vielä pissapaperit tuoreessa muistissa. Janne nimittäin suojasi Rassin huoneen seinää sanomalehdillä, kun maalasimme ikkunan karmeja. Rassi oli tietenkin myös maalausapurina ja sen ilme kirkastui, kun se huomasi seinille teipatut sanomalehdet. Ehdin justiin ja justiin kiljaista, että ”Ei saa!!!”, kun Rassonen oli nostamassa jalkaa seinillä oleville lehdille. Sir Rassou katsoi mua ihan sen näköisenä, että ”Hittooko te laitatte nää pissapaperit tähän seinälle, jos niihin ei saa nostaa jalkaa?! Koittakaa nyt päättää mitä te haluutte.”

Yksi asia mistä en ole varmaan koskaan muistanut kehua Rassia on se kuinka upeasti se oppi sisäsiistiksi. Tosin sillä oli vielä yli puolivuotiaana pissapaperit päivisin, mutta se ei koskaan tehnyt mitään papereiden ulkopuolelle. Ainoat kerrat, jolloin se käytti jotain muuta alustaa olivat ihan pikkupentuna peilin päällä. Meillä oli isoja peilejä lattialla makuullaan, etteivät ne mene rempan aikana rikki ja Rassi oli jostain syystä sitä mieltä, että peilit toimivat myös vessana. Niinpä meidän pikkunarsisti marssi aina päättäväisin askelin kohti peilejä ja, jos kukaan ei ollut hänen arvoaan pysäyttämässä, peilien päältä saattoi käydä poimimassa seuraamukset. Enempää en tätä asiaa edes halua analysoida, mutta tuntuu, että jotain selkeitä merkkejä ”pienestä” itserakkaudesta oli ilmassa jo tuolloin. ;)


Ensi viikon kuviot ovat vielä vähän auki, mutta siitä saattaa olla tulossa hyvinkin partapitoinen. Jäämme jännityksellä odottamaan mitä viikko tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti