sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Rassi 6 kuukautta


Näin taas vierähti kuukausi ja Rassonen on saavuttanut kunnioitettavaan kuuden kuukauden iän. Kuvaus oli supervaikeaa, koska ei olla harjoiteltu pitkään aikaan pönöttämistä ja sainkin roikkua hännässä kiinni, ettei koiruus lähtenyt litomaan...jos aiotaan joskus päästä virallisiin näyttelyihin, niin meillä on kyllä vielä paljon hommia edessä. Lisäksi Rassi näyttää tuossa kuvassa pitkälle kuin valtamerilaiva. Ja reisissä rehottaa edelleen mustaa karvaa. Ja häntä on pari numeroa liian suuri, kun sitä ei ole nypitty vielä ollenkaan. Ja vali vali.

Viikon kohokohta Rassoselle oli ensilumen sataminen maahan. Aluksi Rassi luuli, että sen tehtävänä on syödä kaikki maassa oleva valkoinen aine ja niinpä se alkoikin suorittaa urakkaa tarmokkaasti. Onneksi se jossain vaiheessa tajusi, että urakka on mahdoton ja päätti jättää homman sikseen.


Tällä viikolla on ollut havaittavissa jonkinlaista uhmaikää. Luin tosin tänään Hesarista, että uhmaikääkään ei enää kutsuta uhmäiäksi, vaan se on nykyään tahtoikä, itsenäistymisvaihe tai oman tahdon opettelemisen ikä :) Tuntuisi, että Rassilla tämä tahtoikä olisi ikään kuin alkanut. Tällä viikolla tahtojen taistoa ollaan käyty monistakin, usein varsin oudoista asioista. Esimerkiksi keskiviikkona iltalenkin jälkeen Rassonen yhtäkkiä päätti, että sen jalkoihin ei muuten kosketa, kun minä taas ajattelin putsata niistä lumet ennen sisälle menoa. Otettiin taas ihan kunnon matsi ennen kuin lumet oli putsattu. Myös kynnet leikattin tänään tyylillä 'päällä istuen'. Mitenköhän se edes viitsii alkaa vääntää tuollaisista asioista...hoh hoi.

Tänään Rassonen taas koetteli rajojaan lenkillä ollessamme ja säikäytin sen ensimmäistä kertaa katoamalla puun taakse piiloon. Karkuunhan mä olen sitä aiemminkin juossut, mutta piiloon ei ole vielä tarvinnut mennä. Nyt on sitten sekin konsti käytetty ekan kerran ja sen verran temppuni osui ja upposi, että loppumatkalla ei tarvinnut koiraa huhuilla.

Eilinen tokoilu meni ihan hyvin ja sen jälkeisten leikkien aikana Rassonen juputteli läpi niin tytöt kuin pojatkin, että sillä rintamalla ei mitään muutosta aktiivisuuden eikä mieltymystenkään suhteen - kaikki käy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti