sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Rallytokoa Espoossa

Lauantaina suuntasimme upeassa kelissä Espoon Niittykumpuun Rallytokokisoihin. Tällä kertaa mukaan oli ilmoitettu myös Jade. Nämä olivatkin Jaden ensimmäiset viralliset kisat missä ei pelkällä kauneudella pärjää :) Meidän treenaus oli kyllä jäänyt niin vähälle, että huh huh. Perjantai-iltana vedin yhden kuvitteellisen radan läpi omassa pihassa ja lauantaiaamuna luin vielä kylttien selitykset läpi - ja siinäpä se meidän treenaus sitten olikin.

Rata oli mun mielestä aika helppo. Liikkeelle lähdön jälkeen ekana liikkeenä oli hidas kävely, sitten koira eteen ja oikealta sivulle, siitä spiraali, sitten vähän pyörimistä oikealle ja vasemmalle erilaisin variaation, joiden väliin istuminen ja kiertäminen koiran ympäri, liikkeestä maahanmeno, pujottelu ja viimeisenä ennen maalia istuminen ja siitä juosten liikkeelle.

Rassi oli ensimmäisenä suoritusvuorossa ja kentän laidalla koira tuntui toimivan tosi hyvin ja innolla. Kehään, kun päästiin niin kaikki into katosi ja Rassosesta tuli ylikypsä spagetti. Jannen ensimmäinen kommentti radan jälkeen olikin, että "Oliko se vähän aneeminen?" No oli! Muuten rata meni hyvin ja en keksinyt mitään virheitä mitä meille olisi tullut. Laskin, että oletettavasti olemme saaneet muutaman yhden pisteen vähennyksen, mutta uskoin silti, että saaliina olisi reilusti yli 95 pistettä. Edes videolta en huomannut omaa kardinaalimunaustani...liikkeestä maahanmenossa otin Rassin ensin istumaan ja siitä maahan. Voi ärrin murrin!! Se oli väärin suoritettu liike ja siitä menikin sitten mukavat 10 virhettä ja meidän muuten hieno pistesaldo meni ihan pilalle, arrgghhh. Miten mä voin mokata noin pahasti!? :( Rassi sai siis kaikenkaikkiaan 88/100 pistettä. 98 pisteellä oltaisiin oltu palkintopallilla....näillä on aina kiva jossitella ;) Tuomarin kommentti kisakirjojen jaossa oli, että "Hyvä kontakti läpi radan". Hmmmmmmm...nyt kyllä olen eri mieltä. Mun mielestä kontaktissa ois ollut paljonkin parantamisen varaa. Ilmeisesti olen radalla jotenkin erilainen kuin normaalisti ja koirat huomaavat sen heti ja muutuvat ihan erilaisiksi kuin mitä ne ovat kentän laidalla. Omaa hermojen hallintaa täytyy siis petrata.

Tässä Rassosen lapamatorata.


Sitten piiiiiitkän odottelun jälkeen vuorossa oli Lale. Odotusten mukaisesti toisena liikkeenä oli "koira eteen, oikealta sivulle". Jade sai sitten kunnian opetella sen juuri ennen omaa suoritustaan! Vähän meinasti paniikki nousta siinä vaiheessa, kun menin jo lähtöpaikalle, mutta tuomari ja sihteeri tekivät vielä jotain omia juttujaan ja lähdin vielä kentältä ulos ja kokeilin tehdä tuon liikkeen...ja Jade ei osannut sitä! Pari kertaa nakin kanssa sitten ehdin sen vielä vääntää ennen kuin oli pakko aloittaa oma suoritus ja sen verran se pysyi Pikkublondin muistissa, että me selvittiin siitä. Jade sai miinusta vinoista perusasennoista. Se pieni pirulainen heittää edelleen peppunsa usein sivuun vaikka asiaa on nyt jauhettu vuosi...ja tietenkin lauantain radalla se ei tehnyt edes vahingossa yhtään suoraa istumista. Pääkatastrofi kuitenkin iski pujottelussa. En tiedä mitä ihmettä se koirulainen oikein ajatteli, ehkä "Aaaa, ruutumerkkejä, nyt täysillä eteenpäin!!" tai jotain vastaavaa...Jade nimittäin säntäsi kaksi kertaa kesken pujottelun remmin mitan eteen päin ja sinkoili ihan väärään suuntaan. What?! Tästä tietty rokotettiin ihan mukavasti. Meidän kokonaissaldo oli 93 pistettä ja tuomarin loppukommentti "Hyvä alku ja tältä koiralta ei ainakaan vauhtia puutu". No, joo. Ei puutu ei. Jotenkin se Jadun sähellys ei mun mielestä välity tuolta videolta, mutta kyllä se semmoinen pieni säätäjä on, että ei paremmasta väliä :)


Meillä oli tallimääräys päällä ja Jade sitä hienosti tottelikin eikä ylittänyt Rassin pistemäärää (jos ohjaajan tyrimisestä johtuvaa 10 virhepistettä ei oteta huomioon). Seuraaviin kisoihin ehkä voimme luopua tuosta tallimääräyksen käytöstä ja keskittyä vain siihen, että kumpikin koira tekee hyvän suorituksen ja ohjaaja EI pilaa kummankaan rataa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti